BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Užkandis iš peleninės

Gerai neatsimenu, kur tai buvo. Pavadinkim tą miestelį pvz., Culo Negro. Pietų Ispanijos pakrantėje tarp Gibraltaro ir Malagos tokių daug. 3-4 žvaigždučių betono katakombos turistams, kurių galiojimo laikas į pabaigą. Visi baisūs kaip vienas. Arba tiesiog išlepau nuo jaukaus Sevilijos senamiesčio šurmulio. Bet kai leidžiasi saulė, o tu neturi, kur dėtis, išrankumą išjungi ir sustoji čia.

Nepasitenkinimą nusprendžiau išmirkyti aluje, todėl leidausi per ilgą, visą pakrantę besitęsinčią gatvę. Vienoje pusėje nutriušusios lauko kavinės. Kitoje jūra, į kurią saulė nei teka, nei leidžiasi. Taisyklė “kuo šlykštesnė vieta, tuo geresnis maistas” čia negalioja. Čia kitoks išmatavimas. Viskas turistams, kad jie ne tik jaustųsi kaip namie, bet ir valgytų kaip namie.

Visgi po gero pusvalandžio suradau vietą, kurioje buvo ir tapas, ir cruz campo alaus. Pamatęs kainas nudžiaugiau. Užsisakiau 3. Dar pabijojau, kad nebūtų per daug, o tada gavau tris pelenines.

Pasimoviau ant kainos – euras penkiasdešimt vienas. Vienas trupinys. Chorizo vyne – tai viena gėdingai trumpa sardelė. Ir ta perpjauta perpus, atseit dvi. Tortilija – degalinėj skanesnė. Serrano su melionu – viena į tris dalis padalinta skiltelė meliono, įvyniota į našlaitį permatomo kumpio gabalėlį.

Galutinai persiutau ir pasikviečiau padavėją.

“Dar ko nors, pone?”.

“Dar vieną alaus, ačiū.”

Rodyk draugams

Komentarai (2)

  1. Anonymous:

    na parasyta gan idomiai..

    o toliau.. nezinau ka ir komentuot ;D

  2. parasykdovilei:

    Kažkaip pradedu pavydėti ;) Ir net ne maisto. Šiaip, egzotiškas kraštas ta Ispanija. Su savo žavesiu.

Rašyti komentarą